ΝΑΚΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ-ΔΟΓΜΑ-ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΓΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. .

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΑΤΗ ΠΕΡΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ επέκταση οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών κρατών που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της παλεύουν να μας πείσουν ότι δεν μας φτάνει η ενέργεια και ότι η παραγωγή της είναι ακριβή. Ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν νέους νόμους για εξοικονόμηση ενέργειας, για ενεργειακή απόδοση οικιακών συσκευών…  παραπλανώντας μας στην ουσία ότι υπάρχει περιορισμένη ενέργεια στον πλανήτη μας.

Ο ισχυρισμός περί ελλειμματικής και γι’ αυτό πανάκριβης ενέργειας είναι το λιγότερο αστείος από την στιγμή που τα πάντα γύρω μας παράγουν ενέργεια. Οπουδήποτε να γυρίσεις και να κοιτάξεις στο περιβάλλον και σε όλο τον πλανήτη παρατηρείς, διακρίνεις και αντιλαμβάνεσαι την αφθονία της ενέργειας που είναι παντού.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί επιλέγουν να δημιουργούν και να μας πουλάνε  ενέργεια με τους πιο ακριβούς και τους πιο καταστροφικούς τρόπους; Γεμίσανε τον πλανήτη ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα και παρόλα αυτά ούτε το τιμολόγιο της ενέργειας που έρχεται κάθε μήνα στα χέρια μας μειώθηκε, ούτε σταμάτησε να μολύνεται το περιβάλλον λόγω της διαδικασίας παραγωγής, των υλικών και των επιβαρυντικών συνεπειών από την λειτουργία τους πάνω στις εκτάσεις γης όπου χρησιμοποιούνται. Ταυτόχρονα το κόστος παραγωγής τους είναι τεράστιο και δεν φέρνουν τα δήθεν αποδοτικά αποτελέσματα που υπόσχονται. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που προωθούν ως “πράσινες” στοιχίζουν πανάκριβα και η απόδοση τους δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτή που θα θέλαμε συγκριτικά με τις τεράστιες δυνατότητες που η φύση μας δίνει.

Μας “ρουφάνε το αίμα” με τα τεράστια ποσά που καλούμαστε να πληρώνουμε για να πλουτίζουν διάφορες εταιρείες. Το αποτέλεσμα είναι να μην ζούμε με αξιοπρέπεια ως άνθρωποι. Το κόστος αυτό γίνεται μέρα με την μέρα πιο δυσβάσταχτο για τον πολίτη, που παλεύει να κρατήσει όρθιο το σπιτικό του καθώς όλη η λειτουργία του εξαρτάται από την ενέργεια. Όταν το παγκόσμιο κόστος της ενέργειας εκτοξεύεται στα ύψη σε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο τότε αυξάνονται και τα πάντα γύρω μας, με αποτέλεσμα την εκτίναξη του κόστους ζωής. Η ενέργεια αποτελεί προνόμιο όλο και πιο λίγων εν έτη 2024.

Ο πλανήτη μας διαθέτει άπειρη ενέργεια και μας παρέχεται ελεύθερα. Θα έπρεπε να την διαχειριζόμαστε με δίκαιο τρόπο ώστε να την απολαμβάνουμε όλοι καθώς αποτελεί ουσιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για την ύπαρξη, τη διαβίωση, την επιβίωση, την εργασία, την ασφάλεια και την εξέλιξη του ανθρώπου. Η διαχείριση και η επιχειρηματική εκμετάλλευση της ενέργειας θα πρέπει να είναι επιτρεπτή μόνο εάν και εφόσον διασφαλίζεται πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον.

Ο Πολιτικός Φορέας  ¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ¨ έχει μεριμνήσει για μια απόλυτα δίκαιη χρήση της ενέργειας. Η ενέργεια θα παύσει να αποτελεί στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων. Θα εφαρμοστούν αληθινές πράσινες τεχνολογίες με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και θα μπορούμε να βιώνουμε όπως μας αρμόζει ως άνθρωποι. Να δημιουργούμε ελεύθερα, άφθονα και με σεβασμό στην υγεία σε όλους τους τομείς.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να σταματήσουμε το άδικο που βιώνουμε γύρω μας διότι για όλα υπάρχει λύση αρκεί να θέλουμε να την δούμε! Η δημιουργία είναι δική μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να την καταπατά και να την εξευτελίζει με δόλιους τρόπους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ